Hvorfor Boulonnais?

Boulonnais hesten er et godt valg, hvis man ønsker en rolig og intelligent hest til dressur- og turridning eller kørsel på mere end bare basisniveauet. Selvom den har en tung bygning, rummer Boulonnais hesten megen elegance og bevæger sig med lethed. Selvfølgelig kan den fysisk ikke sammenlignes med en varmblodshest, men dens formåen for at ride og køre dressur er overraskende god.

Som partner i det daglige arbejde er Boulonnais hesten en venlig gigant med et stort hjerte og et tålmodigt væsen overfor sine mennesker. Hovedparten af Boulonnais hestene er følsom, er opmærksom uden at være frygtsom, lærer hurtigt men i eget tempo og er udholdende arbejdere med megen personlighed.

Ser man på eksteriøret, finder man groft sagt fire typer af Boulonnais heste: små smalle modeller, små brede modeller, store elegante modeller og store tunge modeller. Størrelsen ligger fra 1,60 m til 1,85 m. 85 procent af hestene er skimlet i flere afskygninger eller hvide, de resterende 15 procent er røde med få brune eller sorte heste imellem. Pelsen er silkeagtig, manen falder til begge sider af halsen, og de fleste Boulonnais heste har ikke meget kodehår. Fundamentet er for det meste godt og holdbart. Leve- og brugstiden er oftest høj, en aktiv brugt Boulonnais hest på 26 år er ingen sjældenhed.

I 2006 var jeg den første til at importere en Boulonnais hest til Danmark, og interessen omkring racen har været stigende siden. I mellemtiden har jeg importeret og formidlet knap 40 heste af racen til flere lande.

Hvis du overvejer at købe en Boulonnais hest, kan du se under menupunktet [salg og formidling] hvordan jeg kan hjælpe dig.